Rozhovor | Pipena - to nejlepší grilované kuře široko daleko a nejen to

Navštívili jsme nový "streetfood" s názvem Pipena v centru Olomouce, a to konkrétně na Denisově ulici. Na pořádné grilované kuřátko jsem měl chuť už hezky dlouho a to, že k němu dostanu ještě luxusní brambory a klidně i polévku jsem nečekal. Krátký rozhovor s majiteli tohoto podniku už pak vznikl velmi jednoduše.

Můžete se čtenářům krátce představit, kdo jste a co tu děláte?

Tak jsme dva kámoši, kteří se známe už přes 20 let a rozhodli jsme si otevřít svůj podnik. Napadlo nás dělat grilovaná kuřata, proto že za nás je to super koncept i to jídlo samo o sobě mají lidi rádi a je o něj zájem. Furt jsme přemýšleli co by jsme udělali a po čem by v tomhle městě byla poptávka a to co tady nebylo byly kuřata tak že děláme kuřata, ale taky další věci, jako je například plněná pita, týdenní speciálky, který jsou všechny opíkaný právě v tom našem grilu plus tady děláme polívky nebo třeba brambory s libečkem, děláme si taky svoje kimchi, čalamádu a tak no…

Jak jste se vlastně dostali ke gastro oboru, jste vyučení kuchaři?

Hele ani jeden nejsme vyučenej v oboru, ale oba nás od mládí nebo nějaké puberty prostě baví vařit, tak jsme si řekli hele, pojďme to dělat trošku profi, a tak jsme oba začali pracovat v Long Short Story tady kousek od nás. Honza tam vařil přes tři roky já asi dva, a když jsme pak přišli na to, že už není moc, kam se posunout a pořád nás to bavilo, tak jsme si řekli hele pojďme něco vymyslet no a teď jsme tady :). Myslím, že jsme udělali dobře. Poznali jsme alespoň že když člověk dělá na svojem, není to jenom o vaření, ale taky o nějakým managementu a vedení toho podniku nějakou svou cestou.

Je něco, co byste chtěli vzkázat čtenářům na závěr?

No určitě! Chtěl bych vzkázat lidem, co u nás ještě nebyli, ať se k nám určitě staví, protože si myslím, že je to jedno z nejlepších kuřat v Olomouci. Děláme si to komplet všechno sami od marinování těch kuřat od bourání tady masa na gyros, nakládání masa… Jsme na to všechno sami dva tak, že se do toho snažíme dávat všechno tak, abychom se za to nemuseli stydět. Snažíme se to dělat tak, aby to všechno bylo na 100% což jsme se naučili právě v těch předchozích hospodách, že pokud jídlo nestojí za těch 100% tak se zákazníkovi nemůže dát. No a taky ať k nám přijdou vyzkoušet náš super gyros, protože si myslím, že ho máme, suprovej. Speciálky, tam si myslím, že zrovna hodně čerpáme z toho, co jsme se naučili třeba v tom Longu, nějaký kombinace těch chutí, aby to všechno fungovalo tak jak má, tak že takhle no :)

 

Chcete přispět do diskuze? Stačí se jen přihlásit.

Nejčtenější